gravatar

Com desenvolupar una història

Si voleu escriure una bona història, serà necessari tenir un títol que convidi a la lectura i inventar una bona trama per a cridar l'atenció als lectors d'aquesta. Per exemple, afegint diferents accions temporals a la història (combinar present, passat i futur), marcar objectius impossibles o dur a terme un fet desitjat per la majoria (com aturar el temps, ser invisibles o volar). Un altre consell es que escriviu la història visualitzant imatges en moviment, descrivint així en tot moment el que envolta l'escena i seguir un guió predeterminat.

Per a practicar en la narrativa, us ofereixo punts de partida per a la vostre història amb alguns consells, per a que pogueu desenvolupar al vostre gust la història que vulgueu,

Per exemple, podríeu escriure una història basada en un viatge al passat a l'imperi asteca. Això desperta l'atenció del lector, que no coneix gaire la cultura de la qual narrareu, i qualsevol informació que feu constar, el sorprendrà, i considerarà una lectura amb trets informatius. També podríeu escriure sobre un viatge a l'univers, un gran combat històric o un viatge a un lloc desconegut. Opcions que tenen la mateixa característica que la primera.

La història pot ser narrada des d'un inici; on a mesura que apareixen els personatges se'ls presenta, pot ser escrita un cop iniciada; just en el moment de l'acció, o bé la podeu escriure en el moment que acaba l'historia. En qualsevol cas heu de tenir present un guió per a no errar en l'argumentació de la història. Si hi ha un error en la estructura i el lector se n'adona, no li agradarà gens.

Si la història es trasllada al passat o al futur, normalment ho farem amb un medi de transport ja conegut, com una nau del temps, una nau espacial, un forat negre o una nova màquina científica. Per a facilitar la imaginació del lector i apropar-la al màxim a la realitat.

En qualsevol cas ha d'haver-hi un motiu pel qual es produeix aquest viatge en el temps, i heu de confeccionar el motiu abans de seguir narrant. El motiu podria ser veure en directe un esdeveniment històric, conèixer a una persona, canviar el passat, assassinar a algú, etc. Recordeu que el que escolliu condicionarà l'argument de la vostre estada.

És important per a la narració que afegiu de tant en tant; noms, esdeveniments i llocs reals que hagin existit. Així combinarem realitat amb ficció. Per exemple, si el viatge és pel sistema solar, podríem escriure l'historia des de Mart, si el viatge és al passat, podria aparèixer Juli Cèsar a Roma, Zeus a Grècia, Cleopatra a Egipte o Huitzilopochtli a l'imperi asteca. Abans d'escollir el personatge històric real, us informareu sobre la seva vida, per fer-la encaixar el màxim possible amb la narració.

Normalment, les històries simples i les que son més fàcil de predir, son avorrides pels lectors, doncs n'hi han moltes, per això, complicar la història i explicar-la bé, serà un punt a favor per a que el lector vulgui entendre la història i li presti la màxima atenció. Per exemple; La traïció entre personatges, el fet de viatjar per assassinar a algú que va canviar el passat, evitar l'extinció d'una raça humana per culpa d'un col·lectiu o l'aparició de personatges fantàstics, cadascú amb un objectiu dins de la narració.

Convé que no us oblideu de narrar el paisatge o les característiques del lloc on es desenvolupa l'historia, doncs entre la narració l'autor es sol oblidar d'aquests aspectes importants. I recordeu d'afegir-hi personatges que van existir i explicar fets que realment succeïen o podrien succeir. ës molt fàcil cercar informació real sobre el que escriviu a internet, i donarà credibilitat a la història i el lector farà un esforç per distingir entre la realitat i la ficció de la narració.

La història s'anirà descobrint poc a poc, sense presa però sense pausa. Com més intriga hi afegiu, millor pel lector. I un final inesperat o obert serà més recordat que un final de pel·lícula americana (previsible des d'un inici, i feliç). Així que espero que em sorprengueu tots!

Espero que us siguin útils aquests consells!!